Kussens

Kussens

Een kussen is een meestal vierkante of rechthoekige gevulde zak, die vooral dient om het hoofd, maar ook het hele lichaam of een deel ervan zacht te ondersteunen, in een bed, op een bank of als hulpmiddel. Een kantkloskussen is een voorbeeld van het laatste. 

Een kussen wordt gevuld met synthetisch schuim, kapok, veren, dons of wol. Hier werd oorspronkelijk stro voor gebruikt, maar dat was niet comfortabel en wordt tegenwoordig nauwelijks nog toegepast. Vroeger kozen vooral rijke mensen voor veren of dons als vulling, tegenwoordig wordt hoofdzakelijk kunstmatige vulling toegepast. Wel worden ook kussens verkocht met natuurlijke materialen, zoals bamboe, latex, zijde, boekweitschillen, cellulose van maïs, of kersenpitten. Een kersenpittenkussen kan in de magnetron worden opgewarmd en vervolgens als kruik worden gebruikt.

Kussens bij Stoer Wonen In Stijl

Kussens mogen en kunnen overal! Ze zitten heerlijk en maken iedere kamer gezellig en compleet. Kussens zijn een goede toevoeging aan je interieur. Met een paar nieuwe kussens krijgt je woning meteen een trendy nieuwe look! De kussens van Stoer Wonen In Stijl passen perfect bij jouw interieur, ze zijn bovendien verkrijgbaar in vele kleuren, materialen en maten. 

Kussens op maat

We hebben een breed aanbod aan kussens. Kan je jouw perfecte kussens hier toch niet vinden? Laat het ons dan weten, wellicht kunnen we alsnog de perfecte kussens voor jouw huis vinden! Neem contact op voor de eventuele mogelijkheden. Onze contactgegevens vind je hier.