Wanddecoraties

Wanddecoratie van Stoer Wonen In Stijl

Alle soorten wanddecoratie van Stoer Wonen In Stijl worden stuk voor stuk secuur uitgekozen. Ze passen bij de andere vele accessoires die wij aanbieden, omdat ze veelal in dezelfde stijl en materialen gemaakt zijn. Zo hebben we verschillende soorten wanddecoratie van organische materialen zoals zeegras of palmgras. 

Wanddecoratie: Op een gemakkelijke manier je inrichting veranderen

Wil jij jouw inrichting wat aanpassen maar niet al te veel dingen veranderen? Dan kan je door middel van wanddecoratie gemakkelijk op een leeg stuk muur de boel wat opvrolijken. Dit kan je doen met wat kleine fotolijsten, een grote foto fotolijst, een mooie spiegel of een van de prachtige wanddecoraties van zeegras die te krijgen zijn bij Stoer Wonen In Stijl. 

Wanddecoratie van zeegras

Wanddecoratie wordt vaak gemaakt van zeegras of ander organisch materiaal. Zeegras (Zostera) is een geslacht van planten die zijn aangepast aan het ondergedompelde leven in brakke en zoute wateren. In de Nederlandse zoute wateren komen twee soorten voor: groot zeegras (Zostera marina) en klein zeegras (Zostera noltei). Zeegrassen zijn geen grassen, maar behoren tot de zeegrasfamilie (Zosteraceae). Het zijn de enige vaatplanten in Noordwest-Europa die onder water in zeewater groeien. In Nederland zijn ze beperkt tot het zuidwestelijk deltagebied, de Waddenzee en de Eems. Tot ca. 1930 kwam groot zeegras in grote hoeveelheid voor in de (voormalige) Zuiderzee; momenteel behoren beide soorten tot de sterk achteruitgegane en bedreigde soorten. Groot zeegras is in Nederland een beschermde plant op grond van de Flora- en faunawet. Groot zeegras werd vroeger gebruikt als bouwmateriaal voor dijken (de zogeheten wierdijken) en als vulling in matrassen en kussens, waaronder kantkloskussens. Zeegras is tegenwoordig een zeer populair materiaal voor woonaccessoires en inrichtingen, ook voor wanddecoratie. Het wordt gedroogd zodat het bruikbaar is om producten van te maken.

Niet gevonden waar je naar zoekt?

Kan je niet de juiste wanddecoratie die jij wenst vinden in ons assortiment? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij jouw perfecte wanddecoratie vinden voor jouw woning of inrichting.