7 manieren om zonder al te veel kosten je interieur te veranderen.

Gepubliceerd op 12 november 2021 om 00:00

Elk jaar een nieuwe bank kopen, ik denk dat mijn portemonnee daar niet blij van zal worden.  Maar nieuwe woonaccessoires hoeven niet de hoofdprijs te kosten. Zo af en toe gun ik mezelf een paar nieuwe aanwinsten zoals bijvoorbeeld een mooie handgemaakte schelpenketting  op statief of stoere kandelaars

 

1. Neem een open wandkast.

 

Als je zo nu en dan dingen omgooit in huis is een open kast ideaal. Je kunt zo’n kast steeds weer anders indelen, nieuwe spullen toevoegen, de kleuren van accessoires veranderen of juist spullen weglaten. Het lijkt steeds weer een nieuw schilderij. Ook kun je er van alles inzetten, planten, manden, boeken, kussens, wijnglazen, servies, vazen, fotolijstjes en nog veel meer. Soms krijg ik het ineens op mijn heupen en gooi ik alles weer om.

 

2. Een nieuw kleurtje op de muur.

 

Een muur in een andere kleur verven lijkt misschien een hele klus. Je bent misschien een halve dag aan het afplakken en verven. Veel meer dan een paar tientjes voor een blik muurverf, kwast en afplak tape komt er niet aan te pas. En vergeet vooral de vloer niet te beschermen, dit scheelt enorm veel werk achteraf. Een nieuwe kleur op de muur geeft je interieur een totaal nieuwe uitstraling. En het mooie is, als je het over een half jaartje weer anders zou willen is het muurtje zo weer een ander kleurtje. 

 

3. Vrolijk je vensterbank op.

 

De vensterbank is de ideale plek om regelmatig iets nieuws neer te zetten. De ene keer staan er bij mij planten, de andere keer weer een vaas/ kruik met takken of mooie kandelaars waar je heel makkelijk de kleur van de kaarsen kan veranderen. Klein dingetje is dat de zon niet op de ramen moet schijnen anders hangen de kaarsen al snel op half 7 :-)

Er worden tegenwoordig ook veel huizen gebouwd waarbij de ramen tot aan de grond lopen, dan is het ook mooi om er een grote pot of vaas neer te zetten met hoge takken of een hoge plant zoals bijvoorbeeld een bananenplant of een strelitzia.

 

4. Nieuwe kussens op de bank.

 

Nog zo’n kleine verandering in je interieur wat toch een groots effect geeft zijn nieuwe kussens op de bank wellicht met een bijpassend plaid erbij. Of alleen nieuwe kussen hoesjes want de vulling heb je uiteraard al tenzij je een ander formaat neemt zoals bijvoorbeeld de rechthoekige pompom kussens in onze webshop. Een paar nieuwe frisse kussen hoesjes kunnen een totaal andere uitstraling geven. Zelf bewaar ik de oude kussen hoesjes nog een tijdje om na een tijdje weer eens te wisselen bijvoorbeeld frisse kleuren in de zomer en wat soberder in de winter.

 

5. Sfeer op tafel.

 

Ik heb zelf in het najaar en in de winter een oude houten bak op de eettafel staan met kaarsen, waxinelichtjes, dadel takken en/of een druivenrank. Heerlijk borrelen met vrienden of familie aan de tafel gezellig bij kaarslicht. Ik hou ervan! Haal bijvoorbeeld rozenbottel takken, lampionnetjes of droogbloemen en schik ze in een mooie vaas of kruik. Of ga in het najaar tijdens een boswandeling op zoek naar mooie takken. Leuk om af te wisselen in de seizoenen.

 

6. Verander meubels van plek.

 

Ik heb zelf een paar grote houten meubels en verander de opstelling nog wel eens. Een bijzettafel in een andere hoek met in plaats van een plant een lamp erop. De bank een kwartslag draaien en je huiskamer oogt gelijk weer anders, soms zelfs een stuk ruimer. Soms ziet je interieur er totaal anders uit na een paar van deze veranderingen.

 

7. Nieuw vloerkleed.

 

Een vloerkleed geeft je huis al gelijk een andere sfeer het maakt je huis al een stuk knusser, het dempt ook nog eens het geluid én je hebt lekkere warme voetjes. Ik zie alleen maar voordelen. Gooi je oude kleed niet direct weg, wellicht staat het ook mooi aan het voeteneind van je bed zodat je slaapkamer ook gelijk een andere uitstraling heeft.

 

Liefs Monique ♡

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.